Igraonica Misterija-mesto zabave i dečije mašte

Misterija, česta reč u svakodnevnom životu. Uvek nas asocira na nešto enigmatično ili tajno. Misterije su oduvek intrigirale čoveka, naročito one nerešive za koje nije postojalo nikakvo objašnjenje. Sam termin misterija potiče iz grčkog jezika, od reči mistikos  što znači videti zatvorenih očiju”. Kod Grka misterije su bile tajanstveni verski obredi koji su uključivali samo određene, posebno izabrane osobe. Sećam se, i mi kao deca  imali smo svoje obrede, svoje misterije koje smo kroz druženje i igru primenjivali sa svojim drugarima u dvorištima ili parku. Igrajući se gusara na zamišljenom brodu, krijući odredjene predmete, dok jedan tim krije  blago,  drugi tim mora  pronaći dijamant pre nego bude prekasno. Danas,postoje igraonice prilagođeni deci, njihovim potrebama i uzrastima. Jedna od takvih mesta je i igraonica Misterija”

Rodjendanionica Misterija radi  od aprila 2019 godine. Nalazi se u ulici Save Kovačevića 3 u Kragujevcu. Za razliku od drugih , rodjendanionica Misterija nudi sasvim nešto drugačije. Umesto  fudbalskog igrališta, velikog lavirinta , bebi bazena, i tobogana , deca razvijaju socijalne veštine, uživajući u tematskim igrama. Dok sat otkucava zaboravljući na vreme i realnost. Svaka igra ima svoja pravila,i bez njih igra ne postoji. Kroz igru deca uče da razvijaju strategiju , da donose odluke, da gube i pobedjuju.Ovo uključuje istraživanje sobe, pronalaženje skrivenih tragova, otkrivanje tajnih šifri kovčega sa blagom, rešavanje raznih zagonetki kako bi se izbavili na vreme. Beg od virtualnih video igara, vraćajući se u proslost. Ovakve igre su predvidjene za stariju decu od 8 godina. Kada se upale rodjendanske svećice, i polete baloni  deca će upotpuniti rodjendansko slavlje karaokama , iks boksom , i drugim igrama. Svaki trenutak probudiće emociju, a taj trenutak kreće sa proslavom  rođendana. Njihov put do kuće pratiće reči punih utisaka o ambijentu, balonima i rođendanskom tortom.Ti predivni momenti biće zabeleženi fotografijama i večnom uspomenom. Gaga i Bilja će vam pomoći da uživate i prepustite se  svakoj čaroliji igraonice Misterija.

Deco , ako ste prerasli lavirinte i tobogane proslavite svoj rodjendan na potpuno nov i drugačiji način. Kao pravi detektivi otkrijte misteriju nestalog nakita iz tajanstvene sobe ili misteriju sakrivenog dijamanta u sobi dzungle. Zakoračite u svet maste i pokusajte da otkrijete sve tajne koje nosi igraonica Misterija. One su uvek tu da nam postave pitanja na enigmatične načine , a mi da pokušamo da ih otkrijemo.

Jer, misterije su svuda oko nas”

Kontakt tel : 064/29-99-513   i     064 /22-92-096